Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Велико Търново разпореди мерки във връзка с двудневното

...
Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Велико Търново разпореди мерки във връзка с двудневното
Коментари Харесай

РЗИ в Търново въведе мерки заради кризата с водата

Регионалната здравна инспекция(РЗИ) във Велико Търново разпореди мерки във връзка с двудневното прекъсването на водоподаването в четири общини поради спешен ремонт, оповестиха от институцията.

От 6:00 часа на 11 април - четвъртък до 12:00 часа на 12 април - петък, за градовете Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Стражица и прилежащите им обитаеми места, захранвани от язовир „ Йовковци “,  водоподаването ще бъде прекратено. 

Тежка повреда остави без вода четири общини във Великотърновско

Заради риска от пораждане и разпространяване на чревни и други заразни болести измежду популацията, както и на хигиенно-епидемиологични неблагополучия в обектите с публично предопределение, РЗИ предложи да бъде обезпечена аварийна питейна вода, отговаряща на условията в детските заведения и всички  обекти с публично предопределение за подготвяне на храна, хигиенични и други потребности.

В заведенията за публично хранене, в които няма течаща аварийна вода, да се ограничи предлаганият подбор, като се прекрати приготвянето готвени ястия, изискващи предварителна подготовка на продуктите и да се употребяват принадлежности и чаши за еднократна приложимост.

Лечебните заведения да бъдат снабдени с достатъчно количество аварийна вода за реализиране на естествен лечебно-диагностичен развой. Дейността на обектите с публично предопределение и на заведенията за публично хранене, които не могат да изпълнят предписанията, да бъде прекратена.

От РЗИ предлагат на жителите да не употребяват вода за пиянство от локални водоизточници и чешми, тъй като в доста от случаите те са с неприятни микробиологични индикатори.

Препоръчителна е използването на бутилирана минерална или трапезна вода за пиянство. След възобновяване на водоподаването, водата да се източва до избистряне, преди потреблението и за пиянство и други цели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР